3 smakrika viner och musiken som passar till

Visste du att kombinationen av vin och musik inte bara är för underhållningens skull, utan att det även höjer smakupplevelsen och stämningen? Här nedan har vi därför samlat några av årets hetaste viner och musiken som du med fördel kan kombinera med ett kylt glas.

Våren står utanför dörren och allt fler spenderar mer tid i trädgården, på balkongen och på uteserveringar. Befinner du dig på en restaurang eller uteservering kommer du troligtvis inte kunna välja musiken själv. Är det däremot så att du vill sätta en liten guldkant på vardagen och kombinera ett mustigt glas amarone med den bästa sången har vi lösningen för dig. Amarone är ett mycket kraftfullt och smakrikt vin med smaker som gifter sig ypperligt med sötma, t.ex. rotfrukter eller desserter rika på choklad. På Grapevine kan du läsa mer om det unika vinet och snabbt hitta både priser och butiker där du kan lägga en beställning.

3 viner och låtar att njuta av 2024

1. Colle Reale Cerasuolo Rosé 2021

Colle Reale Cerasuolo Rosé är ett mycket schysst och prisvärt vin med toner av hallon, blodapelsin och mogna jordgubbar. Till denna härliga flaska kan du med fördel låta “Scenes from an Italian Restaurant” spela i bakgrunden. Sångaren är naturligtvis ingen mindre än Billy Joel

2. Chateau Ste Michelle Chardonnay 2020

Gillar du smöriga och fylliga viner är det här något för dig. Vinet har smak av både nötter, ananas och äpplen som kombineras vackert med en lite fetare och smörig ton. Vi rekommenderar att du avnjuter det med Alanis Morissettes hit “Ironic” för bästa smakupplevelse.

3. Château Charmail 2018

Vill du kosta på dig lite mer ger det här röda och eleganta vinet en känsla av både balans och struktur. Smakprofilen är bland annat tobak, körsbär och kakaos, som kombineras med cederträ. Brittisk punk är det som bör spelas i lurarna eller i högtalarna med låtar som “Bordeaux” från The Durutti Column.