Nathan East

Nathan East är en amerikansk jazzmusiker. Han föddes den 8:e december 1955 i Staden Philadelphia i delstaten Pennsylvania USA. Han växte upp i staden San Diego i Kalifornien USA som ett av åtta stycken syskon.

East studerade musik på universitetet av Kalifornien i San Diego, men redan när han var 16 år fick han chansen att turnera. Han gav sig ut på turné med musikern Barry White. Inte lång tid efter det började han spela tillsammans med Quincy Jones.

Under årens gång har Nathan East samarbetat med många kända artister såsom Michael Jackson, Phil Collins och Whitney Houston. Nathan East förekommer med ett uppträdande på Eric Claptons ”unplugged” album från 1992 som bland annat innehåller den mycket kända låten ”Tears in heaven”.

År 2010 turnerade han tillsammans med bandet Toto. De återförenades för turneringar och spelningar även under 2011 och 2012. Två år senare släpptes hans debutalbum. Nathan East är en populär musiker och ses av många som en av världens mest eftertraktade.

Han finns med på ett stort antal album till filmer, bland dem Tarzan, Hairspray och Thelma och Louise.

Förutom en mängd prisutmärkelser har han även blivit prisad för sin insats till musiken av den amerikanska kongressen.

Under lång tid har East använts sig av Yamaha instrument när han spelar musik. Han har även designat en egen signatur modell, en 5 strängs gitarr även kallad BBNE.

Nathan East är även en av de grundande medlemmarna av jazzbandet Fourplay. Han sägs ha funnit sin inspiration i musiker som Ray Brown och Paul McCartney. Förutom jazzmusiker är han även musiker inom genren r&b. Han har ett par tusen spelningar bakom sig och är både basist och sångare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *