Producera jazzmusik hemma

Att vara musiker är mångas dröm men ibland kan det vara lite svårt att nå ut till publiken eller ha någonstans att öva. Speciellt när det gäller musikgenren jazz kan du behöva många timmar i studion eller vid instrumentet för att hitta de rätta noterna. Sedan gäller det naturligtvis att dela med dig av ditt musikverk. Här får du tips.

Nå ut på Youtube

Jazz är en mycket speciell musikstil och det kan vara svårt att ”göra sin röst hörd” i en tid då massor av människor vill samma sak – få ett namn och ett kontrakt. Ett bra sätt är att spela in och sända ut sin musik via sociala medier som Youtube. Där kan du dra till dig andra jazzfantaster och entusiaster och få följare, något som i ett senare skede kan leda till att du blir upptäckt och får spela på evenemang, krogar eller i konserthus. För att visa upp dina klipp på Youtube krävs inte speciellt mycket men det är viktigt att resultatet och kvaliteten i musiken och ljudet blir bra. För det kan det krävas en studio eller lokal där du spelar in och repar.

Hitta lokal eller musikstudio

Älskar du jazz och vill börja producera dina egna verk hemma? Då kan du behöva göra en studio som är ljudisolerad och köpa hem musikutrustning och mjukvaror som tillåter dig att experimentera. Att installera en musikstudio hemma behöver inte vara så svårt men det är viktigt att du ljudisolerar ordentligt samt har tillräckligt med plats för instrument och datorer med musikprogram. Om du bor i en lägenhet i en bostadsrättsförening kan det vara klokt att kolla med styrelsen om det finns någon lokal att hyra i huset så att du slipper bygga om hemma. Många BRF ger dig gärna kontakter eller hjälper dig hitta lokal så att du slipper störa de andra boende i huset. Om det finns tillgång till många lokaler kanske de har valt att hyra ut dem på regelbunden basis och ta hjälp av förvaltningsföretag som nabo.se för att administrera uthyrning och så vidare. Hör med din BRF vilka regler som gäller och hur utbudet av lokal ser ut.

Gå onlinekurser

Det finns flera kurser i musikproduktion online som kan vara värda att gå om du vill bättra dig i ditt skapande. En person som lever för musiken vill alltid prova nya vägar och då är jazz en utmärkt musikgenre eftersom den är så bred och föränderlig. Med onlinekurser kan du lära dig alltifrån hur du handskas med musikutrustning och inspelning till tekniker och nivåer i produktionsskedet. Du får också tips på hur du skriver och komponerar egna låtar och hur de sedan når ut på bästa sätt. Själva delningen av din musik är det sista steget och ett viktigt moment för att du ska kunna uppnå framgång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *